Tuesday, 5 January 2010

2010 is opgezet

Hallo R en Jan,

Hoe gaat het met jullie? Vandaag hebben jullie een fijne breinamiddag gemist!

Ik was er al vroeg, en toen ik begon met mijn Incognito nekverwarmer, kwam er een jonge man naast mij staan en zij in het Westvlaams, "Terwijl je toch bezig bent, wil je dan een sjaal voor mij maken?" Ik verkoos het toch om niet te reageren. Zwijgen is zilver ;)

Een paar naalden later kwamen ook Ameria en haar vriendin C (die zelfs een van Ameria's nekverwarmers droeg!) en dompelden me onder in een zee van "Beste Wensen!"

Toen zij hun drankjes haalden, stapte er een dame naar mij toe, die een vraagje had. Een patroon dat ze wou maken, vroeg erom met een rondbreinaald te werken. Ik probeerde het zo goed mogeijk uit te leggen, en breide enkele steken op de manier, die zij hoogstwaarschijnlijk zou moeten gebruiken. Van haar woorden mocht ik afleiden, dat ze na mijn korte demonstratie wel minder bang en meer nieuwsgierig naar die nieuwe stijl was.

Binnen de kortste keren zaten Ameria en C ook te breien, C aan een trui in fantasiegaren van een winkel in de Hoogstraat, die ik zeker nog zal moeten bezoeken. Ameria breide een nekverwarmer voor haar moeder in de VS.

Poezemadam arriveerde met het slechte nieuws dat jij, R, ziek was. We wensen je bij deze een spoedig herstel! Hopelijk ben je niet te ziek om je hobby na te gaan!

Poezemadam zelf had een kringvormig vestje in het bruin en wit om handen, en wist veel te vertellen over het leven (in Brugge).

Een dame, die we wel vaker in de Hema zien, had belangstelling voor Poezemadam's Shroom muts.

En wat heb jij uitgestoken, Jan, in het sneeuwbedekte Limburg? Laat het ons eens weten, alstublieft :)

Groetjes,

RedSamur


2 comments:

Dominique said...

kon er deze keer niet bij zijn. In het begin van het jaar heb ik nog niet veel 'overuren' om op te doen. En ze hebben onze stafvergadering naar dinsdag verplaatst! 't Wordt moeilijk in 2010 om naar Brugge te komen...

Redhead Samurai said...

Ik dacht dat het van het slechte weer was. En in plaats van "stafvergadering" las ik eerst "stRafvergadering" ;)