Thursday, 10 December 2009

Breiverjaardag

Naaldzang is nu al 2 jaar oud!

Het is ongeveer even lang geleden, dat ik (na 15 jaar pauze) terug ben begonnen met breien. Via origami en stof-vouwen ben ik bij het breien belandt. Mijn handen konden zich de meeste technieken nog herinneren, ook al had ik er op school geen plezier aan.
Nadat ik op internet enkele patronen en tenslotte Ravelers in Belgium had ontdekt, was het maar een kleine stap om samen met Ameria een groep op te richten.
In het eerste jaar hadden we nog af en toe samenkomsten van maar twee personen, een keer zat Ameria er zelfs helemaal alleen (behalve haar gezin, die haar toch vergezelden). 2009 is dit eigenlijk niet meer gebeurd.

Dit danken we aan de actieve deelname van Poezemadam, R, Jan, Dominique en diverse vrienden en vriendinnen die ons ook af en toe hebben bezocht.

De mensen, die ook regelmatig naar de cafetaria van de Hema komen, zijn het ondertussen gewoon om ons te zien, maar vaak komen er toch nog opmerkingen. Een van de meest opmerkelijke situaties was toen een weduwenaar ons de breinaalden en wat patronen van zijn vrouw heeft overgelaten.

Voor de breiverjaardag waren er dan Jan, Poezemadam, Ameria en ik aanwezig. Poezemadam's man was er ook eventjes, om koffie te drinken en foto's te nemen. Zo lukte het ook dat Ameria per uitzondering eens op de foto's te zien is.

Jan werkte aan een chemo-muts voor Zet Op Tegen Kanker, Poezemadam was aan Seatangles (Knitty) begonnen, en Ameria en ik zaten met alpaca te breien: Zij een mini-sjaal en ik Mr Greenjeans (Knitty).

Bedankt aan de vaste groep van Naaldzang,
alsook de gasten uit verre steden of van dichtbij.
Hopelijk kunnen we ook in 2010
nog vaak van elkaars breivriendschap genieten!

2 comments:

patricia said...

Proficiat! Hiep hiep hoera!

Redhead Samurai said...

Dank je, Patricia :)