Sunday, 12 July 2009

Brei 7 samen

Deze maand was de brei-bijeenkomst weer een beetje kort voor mij, omdat ik er pas om drie uur kon zijn en om half zes alweer moest vertrekken.

Bij mijn aankomst waren Jan, R, Poezemadam en Ameria er al.
R werkte aan haar binnenste-buiten zomertrui in witte katoen, Poezemadam had een sjaal projekt met heel veel steken op haar naalden en ook Jan breide in het wit - een nieuw jasje in ajour voor zijn lieve vrouw.

Ameria probeerde om een baby-deken af te werken, gebreid van een reusachtige bal uit de Lidl, waarvan ze er nu nog garen overheeft!

Dominique arriveerde tegelijkertijd met mij en inspireerde iedereen met haar werk aan een linnen topje. Het is mogelijk dat er volgende maand 3 dames met precies dit stuk zullen zitten. Ik heb het alvast al opgezet.

Zelf werkte ik eerst aan een chemomuts voor Zet Op Tegen Kanker, maar ik vrees dat die te groot zal uitkomen. Een beetje teleurgesteld schakelde ik over op mijn sokken-projekt.

Klarinas uit Westerloo, die vaak op vakantie in Westende ist, vergezelde ons tenslotte. Ze droeg een prachtige gehaakte en gebreide zomer-trui en verwerkte het overgebleven katoen-garen tot een baby-jasje.

Ik kon helaas niet veel horen van de gesprekken, die mensen, die even langsliepen met Poezemadam of Dominique aanknoopten, maar ik denk dat we deze keer veel mensen aan een leuke hobby hebben doen denken. Sommigen zijn ook onder de indruk van het feit dat er hier vrouwen en mannen van 31 jaar tot 60+ samen zitten en een gezellige namiddag doorbrengen.
Doe er als bonus nog het ene of andere "rare" werkje of een ongewoonlijke werkwijze bij en je krijgt een lekker cocktail voor nieuwsgierige mensen die ons durven aan te spreken.

3 comments:

yarnlot said...

De titel alleen al is een voltreffer, ik nam dit eerst letterlijk op en dacht dat je Estlandse nopjes ging breien (5, 7 of 9 samenbreien; die 9 zijn misschien voor de volgende keer :-)

Redhead Samurai said...

Volgende keer k9 tog tbl ;)

yarnlot said...

Dat zou ik bestempelen als knitting yoga!