Wednesday, 6 August 2008

Drie Tovenaars

Deelnemers: 5 + 2 familieleden
Mensen met commentaar: 4

Na zijn debuut op het WWKIP-evenement in Gent vergezelde Frotsie mij voor Naaldzang. Hij werd dan ook bijna onmiddelijk aangesproken door Jan, de tweede man die toen in Stoffenidee breide. Jan toonde ons foto's van zijn breiwerk en vertelde een beetje over de belevenissen van een breiende man in Limburg. Samen met de hakende Frotsie provoceerde hij wel veel nieuwsgierige blikken en genot hij er zichtbaar van. Jan werkte aan een blauwe sok op 40cm lange naalden, en Frotsie probeerde zijn eerste amigurumi, waarvoor hij later in de namiddag nog een les kreeg van mij.

Kort na ons arriveerden ook Ameria en haar familie, en wat later Dominique van het verre Leuven.

Het was een brei-namiddag volgens het boekje, met een leuke babbel, lekkere drankjes en een grote diversiteit van projecten: 2 paar sokken, waarvan een in een garen namens CHO'7 (chausette) van BdF, een kleine tas in Katia Jamaica, een grote tas in Wibra-wol die dringend moest werden afgewerkt en de amigurumi kat in het zwart.

Deze keer werd er uitzonderlijk veel nederlands gesproken tussen de aanwezigen, maar van wie kregen we de meeste aandacht? Van drie Engelse vriendinnen, die in Brugge een kantklos-cursus volgden en ons vanuit hun tafel eerst nieuwsgierige blikken toewierpen om dan uiteindelijk naar alle projecten te vragen en zelf wat informatie over Dominique's materiaal op te doen.
Tegen het einde van de namiddag passeerde ook een Brugse mevrouw, die vroeg waarmee wij allemaal bezig waren. Toen ik zei dat ik een tas voor mijn "mama" aan het afwerken was, zei ze, "Je hebt gelijk om iets voor jouw moeder te maken". Dan richtte ze haar aandacht op Jan en vroeg, "En dat is dan zeker de papa?", wat ik best grappig vond.

Een klant in de cafetaria voelde zich blijkbaar een beetje onzeker toen ze met een gehaakt kledingstuk binnenliep en vijf hoofden naar haar draaiden om te zien of deze tuniek wel zelfgemaakt was. Onze excuses hiervoor!

Na een klein accident van Ameria, die steken had laten vallen en een kleine les voor Frotsie die de haak-techniek MagicLoop moest aanleren was ons namiddag in Brugge al afgelopen.

Zoals gewoonlijk vindt u de foto's van deze breinamiddag terug in het Naaldzang set.

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.